checklist arbeidsovereenkomst

Waar moet je op letten bij het ondertekenen van jouw arbeidsovereenkomst? Lees jij de overeenkomst van A tot Z door? Of vind je eigenlijk het salaris het meest belangrijk? Hieronder volgt een checklist met de belangrijkste punten.

Soort contract

Arbeidsovereenkomsten zijn er in verschillende vormen. Welke overeenkomst ben je overeengekomen? Is dit een bepaalde of onbepaalde tijdscontract? Elk soort arbeidsovereenkomst heeft voor- en nadelen, maar ook specifieke aandachtspunten. Daarnaast kun je een contract meestal niet zomaar beëindigen.

In het contract kan staan hoeveel uren je gemiddeld per week of per periode werkt. Dit kan een vast aantal uren zijn, maar het kan ook een oproepovereenkomst zijn. Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gaat er ten aanzien van de oproepovereenkomst een en ander wijzigen. Weet jij al wat de WAB voor jou gaat betekenen? De wijzigingen die eraan komen vind je hier.

Proeftijd

Het overeenkomen van de proeftijd is een keuzemogelijkheid. Indien de werkgever een proeftijd wil bedingen, dient dit schriftelijk te worden overeengekomen. Of een proeftijd in jouw contract kan worden opgenomen, is afhankelijk van de duur van het contract. Daarnaast is het wettelijk gezien verplicht dat de proeftijd voor zowel werkgever als werknemer gelijk is.

Beëindigingsmogelijkheden

Bepaalde tijdscontracten eindigen van rechtswege bij het bereiken van de einddatum die in het contract staat. Soms kan één van de partijen de wens hebben om het contract eerder dan deze einddatum te beëindigen. Dit kan alleen indien er een mogelijkheid is opgenomen om de overeenkomst tussentijds op te zeggen.

Het opzeggen van het contract gaat, tenzij dit in de proeftijd gebeurt of indien sprake is van ontslag op staande voet, meestal gepaard met een opzegtermijn. Ook de manier waarop deze opzegtermijn geldt, wordt in jouw arbeidsovereenkomst opgenomen. Je kan bijvoorbeeld tegen het einde van de maand opzeggen (als je op 14 november opzegt, begint per 1 december de opzegtermijn te lopen) of enkel met inachtneming van de termijn (per 14 november start de opzegtermijn).

Concurrentie- en/of relatiebeding

Aan het begin van jouw carrière denk je er vaak niet aan, maar indien een concurrentie- of relatiebeding in jouw arbeidsovereenkomst is opgenomen, kan dit aan het einde van jouw contract voor vervelende situaties zorgen. In een concurrentiebeding staat namelijk waar je je aan moet houden als je bij een andere werkgever gaat werken of zelf een bedrijf start.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Dit zijn beloningen die je krijgt bovenop je salaris. Denk bijvoorbeeld aan toeslagen, pensioen of dertiende maand, maar ook aan een auto, fiets, telefoon of laptop. Weet jij of deze zaken jouw eigendom zijn geworden of dat je deze zaken in bruikleen hebt gekregen.

Kortom, weet waar je voor tekent! Teken niet ongelezen jouw arbeidsovereenkomst, maar houd de checklist er naast. Voor je het weet, zit je aan bepalingen vast waar je geen weet van hebt. Laat jouw contract dus altijd checken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *