Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaan één miljoen mensen gaan per jaar op wintersport. De keerzijde: 90.000 wintersportblessures per jaar. Vooral aan knieën, schouders, enkels en hoofden.

Wie met een gipsvlucht terugkomt van wintersport heeft pech. Vervelend, maar qua kosten voor de doorsnee werknemer niet onoverkomelijk. Want wie zich goed verzekert voor wintersport krijgt alles vergoed. Maar de werkgever kan er flink van balen. Als een werknemer met een gipsvlucht terug naar huis komt, moet zijn werkgever zijn loon voor minstens 70% doorbetalen. Dit is bepaald in artikel 7:629 BW, waarin de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever is opgenomen bij ziekte van de werknemer. Het risico van een risicovolle sport ligt dus in eerste instantie bij de werkgever.

 

Mogelijkheden werkgever

Kan je als werkgever zich verzetten tegen een wintersportvakantie van een werknemer en deze dus verbieden? Nee, dat kan niet. Een werkgever kan het sporten van een werknemer en een wintersportvakantie niet verbieden. Werkgever en werknemer sluiten samen een arbeidsovereenkomst, hetgeen onder andere betekent dat een werkgever gezag uit mag oefenen met betrekking tot de werkzaamheden van de werknemer. Over wat een werknemer in zijn privétijd doet, mag een werkgever dus simpelweg geen gezag uitoefenen.

Daarnaast kan een werkgever wel het gesprek met de werknemer aangaan over de risico’s. De werknemer moet er bovendien voor waken dat hij niet met opzet arbeidsongeschikt wordt. In artikel 7:629 lid 3 is namelijk opgenomen dat, indien een werknemer met opzet arbeidsongeschikt is geraakt, dan is de werkgever daar niet verantwoordelijk voor.

Wordt een werknemer arbeidsongeschikt door toedoen van een ander, dan is mogelijk het regresrecht van toepassing. De organisatie kan de schade dan verhalen op die andere partij. Dat geldt niet alleen voor de loonkosten van de zieke werknemer, maar ook voor de kosten voor vervanging en re-integratiekosten.

 

Voor vragen over dit onderwerp, neem gerust contact op of laat hieronder een reactie achter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *