De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is een wet waar ik al een aantal artikelen over geschreven heb. Per 1 januari 2015 zijn de eerste wijzigingen in de WWZ in werking getreden om de positie van de flexwerkers te versterken. Deze wijzigingen hebben per 1 januari 2015 gevolgen gehad voor het concurrentiebeding en de proeftijd. Daarnaast hebben werkgevers voor werknemers met een contract voor bepaalde tijd te maken gekregen met een wettelijke aanzegtermijn.

Per 1 juli 2015 is de ketenregeling aangepast en verkort. Daarnaast is ook het ontslagrecht op de schop gegaan. Er zijn nu twee vaste routes voor ontslag, die afhankelijk zijn van de reden van het ontslag. Per 1 juli 2015 hebben werknemers die een dienstverband hebben van langer dan 24 maanden ook recht op een transitievergoeding (indien werkgevers niet de 7+8+8 constructie of het slapende dienstverband toepassen, zie hiervoor mijn vorige blog).

 

Wijzigingen WW

Per 1 januari 2016 gaat weer een deel van het arbeidsrecht veranderen. Dit keer wordt de WW-uitkering in stappen ingekort.

Volgens de regels die nu nog gelden (dus vóór 1 januari 2016) krijgt de werknemer maximaal 38 maanden een WW-uitkering. De maximale duur van de WW wordt vanaf deze datum korter. Dit gaat in stappen. Ieder kwartaal gaat er een maand vanaf. Vanaf 1 april 2019 krijgt de werknemer nog maximaal 24 maanden een WW-uitkering. In de cao kan wel anders worden afgesproken.

Daarnaast verandert ook de opbouw van de WW-uitkering. Deze blijft afhankelijk van het arbeidsverleden. Per 1 januari 2016 geldt één maand opbouw WW-rechten voor de eerste tien jaar van het arbeidsverleden en een halve maand opbouw WW-rechten voor elk jaar arbeidsverleden langer dan 10 jaar.

Met deze maatregelen worden de voorwaarden rondom de WW behoorlijk aangescherpt. De nieuwe maatregelen moeten werknemers die werkloos raken stimuleren om sneller een nieuwe baan te zoeken en zo kort mogelijk werkloos te zijn.

Hopen dat dit doel bereikt wordt!

 

Voor vragen over dit onderwerp, neem gerust contact op of laat hieronder een reactie achter.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] uit een aantal vorige artikelen blijkt, heeft de invoering van de WWZ gezorgd voor vele veranderingen op het gebied van het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *